Meny
  Nya bilarBegagnade bilarVi köper din bilElbilarErbjudandenTjänstebilPrivatleasingVerkstadReservdelar & TillbehörAnläggningarKarriär

  Försprång i föret.

  Oftast smyger sig vintern på med isfläckar och frost långt innan hösten borde vara över. Så varje år gäller det att vara förberedd för vinterföret – se till att få på vinterhjulen i god tid.

   

  Vi som är experterna på din Audi gör det gärna. Då vet du att det blir rätt gjort, och du kan samtidigt passa på att prata med oss om däckens kondition. Du vill ju vara säker på att de är i form en hel säsong till.

   

   

  Datum för hjulskifte:

   • 1 oktober – 15 april: Dubbdäck får användas. Om det råder, eller befaras bli, vinterväglag får du ha dubbdäck även annan tid.

  1 december – 31 mars: Krav på vinterdäck, om det är vinterväglag ute. Kravet gäller både tunga och lätta fordon, liksom utlandsregistrerade fordon.

   

  Det är olagligt att köra på ett vinterdäck vars mönsterdjup är under 3 mm men rekommendationen att byta är 5 mm, då däcken börjar tappa förmågan att effektivt leda bort snö och is.

   

  – Även om däcken rekommenderas att bytas vid 5 mm så fungerar däcken inte optimalt i vissa situationer. Tänk på att ta det extra lugnt vid svårare väderförhållanden. Det är inte vid goda väderförhållanden man brukar märka att däcken inte fungerar optimalt utan när det är för sent, säger Michael Karlsson, däckansvarig på Din Bil Sisjön.

  Däckproffset: Här är svaren på de vanligaste frågorna. Läs artikeln på Allt för din Audi.  

   

   

   

   

  Däcken hemma i år igen?

  Däckhotell - dina hjul är värda det bästa

   

  Vi på Audi Stockholm kan däck. Vi vet hur viktigt det är att däck förvaras under rätt förhållanden för att få så lång livslängd som möjligt.

  När du lämnar dina hjul till något av våra däckhotell gör vi först en kontroll och mätning av hjulen innan de tvättas rena och placeras i ett mörkt och svalt utrymme. Vi är också noga med säkerheten och hjulen är självklart försäkrade under sin tid hos oss.

  Med vår hjulförvaringsservice slipper du ha hjulen liggande hemma och så vet du att du kör maximalt säkert när den nya säsongen kommer. Smidigare och säkrare blir det inte.

   

  Skifte | Tvätt | Kontroll | Förvaring: 1,890 kr/säsong

  Däckhotell per säsong
  1 890 kr
  Boka hjulskifte onlineKontakta oss